Aamu alkoi kohtalaisen rauhallisesti klo 6.30 kun esikoinen päätti ettei enään nukuta. Mie torkuin kuitenkin puoli kahdeksaan jolloin soi herätyskello. Rauhallisissa merkeissä lähdettiin viemään esikoista bussille jolla he menivät kerhon kanssa teatteriin. Toinen oli ihan tohkeissaan ja taisi vähän jännittääkin. Pikkuneiti sai raivarin kun ei päässytkään bussiin mukaan. Suru onneksi unohtui äkkiä kun päästiin autoon ja neiti nukahti. Ajelin Hong Kong:iin ja ostin turveruukkuja, tytöille vappupallot (angry birds pallot jotka pikkuneiti valitsi, hän on ihan tohkeissaan niistä possuista ja linnuista :D) ja vähän siemeniä jotta saadaan kesällä sitten kivasti satoa. Käytiin Robinhoodissa ja Lidlistä löydettiin naamiaisasut molemmille tytöille. Kerhossa on keskiviikkona vappunaamiaiset enkä voinut olla ostamatta pikkuneidillekin pukua. Tietäähän sen mikä huuto siitä tulee kun toinen tällätään prinsessaksi tai velhoksi ja toiselle vedetään verkkarit jalkaan :/ Sitten ajeltiinkin kotiin ja hakemaan esikoinen bussilta. Siellä sitten uusi huuto kun ei päässytkään viereiseen puistoon keinumaan vaan äiti komensi kotiin syömään. Molemmat tytöt huusi ja pikkuneiti oli lopulta pakko napata potkivana kainaloon. Siinä taas lähiseudun "super-äidit" katseli kulmiensa alta ja mulkoili kun meikä yritti saada pentunsa järjestykseen.

Ärsyttää niin se ettei voi julkisesti olla väsynyt tai komentaa vähääkään napakammin. Heti leimataan ja mulkoillaan. Syksyllä tunsin vielä jotenkin kuuluvani tuohon äitien porukkaan joka hakee lapsiaan kerhosta, mutta nyt olen jotenkin totaalisen ulkopuolinen. Esikoisen muutamat raivarit pukemisesta ja pikkuneidin kiukuttelut niin tässähän sitä ollaan. On siellä muutama äiti jotka edelleen sanoo minulle enemmänkin kun "moi" ja ne onkin sellaisia äitejä joihin olen tutustunut paremmin jo aiemmin ja tiedän etteivät he(kään) ole niin "super" kuin ehkä antavat ymmärtää.  No se siitä!

Päivä jatkui leppoisasti pihalla puuhaten. Siirrettiin kurkut, tomaatit ja basilikat isompiin ruukkuihin, möyhin kompostit, kaivelin kukkapenkkejä lumesta ja tehtiin puroja tyttöjen kanssa pihaan. Meillä kasaantuu toiseen päähän pihaa ihan valtavasti vettä ja niille tehtiin sitten puroja jotka tosi ihanasti virtasi. Piti siinä muutaman kerran ottaa pikkuneidin kanssa yhteen, ensin kun en antanut minun lapiota hänelle ja sitten kun en antanut mennä kuraisena terassille saati sisälle. Onneksi sitten löytyi jotain kivaa tekemistä ja kaikki tuo unohtui.

Jotenkin se vain menee niin että ei ole täydellistä päivää. Jos aamu alkaa hyvin tapellaan päivällä tai illalla. Ja tänään sitten esikoinen sai järkyttävän raivarin nyt illalla. En tiedä varsinaisesti edes mistä se raivari sai alkunsa, mutta lopputulos oli huutava lapsi suljetun oven takana rauhoittumassa.

Selvästi on taas jotain allergiaoiretta ja varmasti tämä päivä on ollut rankka kaikkine teattereineen ja muuta. Esikoinen kävi taas aika monta kertaa tänään kakalla sekä öisin on tullut pissa sänkyyn nyt vissiin neljänä vai peräti viitenä yönä. Tänään sitten tuli vielä sellanen outo vihreä kakka pierasun mukana. Mitä lie en tiedä mutta kun ei olisi kovin varaa mennä vielä lääkäriäkään moikkaamaan. Jos ens viikolla kun on taas tullut kaikki tuet niin menis.
Pikkuneiti oireilee myös. Posket on ihan järkyttävässä kunnossa ja valittelee vähän väliä että pimppiin sattuu. Esikoisella oli tällaista myös viime keväänä ja silloin lääkäri määräsi hiivalääkkeen. Jossain vaiheessa se helpotti ainakin niin ettei tuota lääkevoidetta enään käytetty eikä tyttö siitä valitellut. Nyt olen tajunnut että sehän oli varmasti tuota allergiaoireilua esikoisellakin. Silmät on alkanut rähmimään selvästi enemmän, ruokaa nousee jatkuvasti ylöspäin ja jostain syystä myös iho on huonommassa kunnossa kun talvella. Kieltään neiti pyyhkii käsiinsä enkä tiedä onko silloin pahaolo vai tuntuuko että siellä suussa on jotain roskia tai kutittaako kieltä vai mistä on kyse. En vain tiedä mitä tuon pikkuneidin kanssa tekisin taas. Alan olla vähän väsynyt kun jatkuvasti huudetaan jotain, jompikumpi.

Luulisi vielä että lapsilla olisi jokin itsesuojeluvaisto ettei he söisi ruokia joista tietää että tulee kipeäksi, mutta ei! Ei ainakaan meidän lapsilla! Pikkuneiti vetää tomaatti kaksinkäsin jos sellaisen käsiinsä saa ja jatkuvasti ollaan ruikuttamassa jotakin appelsiinia tai muuta jota ei voi syödä. Esikoinen ruikuttaa vain kaikkia herkkuja joissa on maitoa ja kananmunaa. Nyt onneksi on alkanut syömään vähän sellaisiakin ruokia joita ei ennen ole suostunut maistamaankaan. Mm. tomaattia ja appelsiinia.  

No kevät tekee tuloaan vauhdilla ja kohta kaikki pukemiset yms helpottaa, eipä tarvi niistä taistella. Ja jälleen huomaan odottavani että pääsen laittamaan kukkapenkit ja kasvihuoneen, perunapellon ja mansikkamaan. Nautin tänään suunnattomasti kun sain viedä pyykit ulos kuivumaan. Tosin kohta taitaa sataa vettä ja ne pitäisi hakea sisälle. Joo ja tiedän ettei allergiaperheen kannattaisi kuivatella pyykkejä ulkona siitepölyaikaan. Mutta se on yksi niitä asioita joissa kuljen vastavirtaan ja varmasti kuivatan ulkona kaikki pyykit jos kelleen ei tule niistä selviä oireita.