Kevät tekee tuloaan mutta en ehdi sitä juuri huomata. Lasten käyttäminen erilaisilla lääkäreillä kuluttaa valvomisen ohella voimia. On hammaslääkäriä, silmälääkäriä, neuvolalääkäri jne. Tekemistä riittäisi pihalla ja sisälläkin mutta energiaa ei juuri suuriin juttuihin ole. Päivä kerrallaan ja asia kerrallaan. Suuremmat siivoukset ja muut saa vielä odottaa. Talo täyttyy hämähäkinseiteistä jotka kevät aurinko paljastaa yksi kerrallaan. Ehkä pyyhin niitä yksi kerrallaan...

Vauva on valvottanut minua nyt kuukausia. Yöllä herätään 1-2h välein eikä muu auta kuin antaa maitoa. Tiedän monet ajattelee nyt että "itsepä olet opettanut siihen että tissille nukahdetaan". Ei - en ole opettanut. Tyttö torkahtaa kyllä kun imetän mutta havahtuu hereille kun nostan röyhtäisemään ja kannan sänkyyn. Itsekseen sinne nukahtaa. Olen huomannut hänellä olevan ilmavaivoja ja iho on ihan kirjava. Maha ei toimi kunnolla ja pahojakin vatsan väänteitä on ollut. Olen kokeillut jättää jotain ruokia pois, ollaan jumpattu jaloilla illalla ja syöty maitohappo bakteereja. Hampaitakin tuli tuossa viime viikolla ja kovasti luotin siihen että sitten nukutaan. No ei nukuta. Itse söin viikon antibiootti kuurin josta vauva ilmeisesti sai nokkosrokkoa. Kauhulla odotan hänen seuraavaa korvatulehdusta ja reagointia antibiootille.

Onhan tässä tätä syytä vaikka kuinka. Ikään kuuluva eroahdistus, liikkumaan oppiminen sekä kaikki nuo vaivat. Mutta jotain tälle on tehtävä.

Olen aina suhtautunut vähän skeptisesti vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin mutta nyt ajattelin että enhän tässä mitään menetä. Varasin ajan vauvalle vyöhyketerapiaan jossa kävimme eilen. Neiti kutiaa aika herkästi ja kyllä siinä pienet naurut saatiin aikaan kun täti kutitteli jalkapohjasta :D Sain ohjeita miten hieroa kotona ja kehotuksen käyttää molemmilla vahvoja maitohappobakteereja. Kävinkin heti ostamassa VSL3 paketin joka on nykyään nimeltään Vivomixx. Kokemukseni tuosta vyöhyketerapiasta on toistaiseksi positiivinen. Neiti oli hoidon jälkeen kovin puhelias (ei siis puhu mutta jokeltaa) ja juttua tuli niin ettei moneen viikkoon ole tullut. Terapian jälkeen menimme kauppaan ja neiti nukahti tietysti autossa. Yleensä ottaen hän herää nostettaessa istuimesta kärryyn mutta ei eilen. Pieni suloisuus otti käsillään kiinni kärrystä ja painoi päänsä käsiin jatkaen tyytyväisenä uniaan <3

Loppupäivä meni myös rauhallisesti ja ilman suuria huutoja. Illalla tosin hoitopöydällä ei ollut yhtään mukavaa. Yö oli pitkästä aikaa rauhallinen. Vauva nukahti n. klo 20 ja heräsi ensimmäisen kerran vasta 2.45. Toinen herätys oli 5.37 ja aamu alkoi vauvalla vasta 7.30 kun me mut olimme heränneet jo aiemmin. Kaiken lisäksi herätessään vauva ei itkenyt tai valittanut. Ilmaisi kyllä olevansa hereillä mutta hyvän tuulisena. Toiveet on korkealla mutta en haluaisi laskea liikaa tämän varaan. Maanantaina uusi käynti vyöhyketerapeutilla jos tilanne sen vaatii.

Tiistaina olimme pikkuneidin kanssa neuvolalääkärillä jatkuvien pääkipujen vuoksi. Mitään vikaa tutkimuksissa tytöstä ei löytynyt ja lääkäri laittoi lähetteen neurologille. En tiedä mitä tästä pitäisi ajatella. Pääkipu on pään oikealla puolella, lähes päivittäin ja tyttö kuvailee sitä toisinaan viiltäväksi - toisinaan hakkaavaksi. Migreenin mahdollisuuden lääkäri heitti ilmoille, kun ajoittain valo ja äänet häiritsee enemmän. En osaa pelätä mahdollisesti edessä olevia tutkimuksia tai niiden löydöksiä. Mielessä kummittelee kasvaimesta alkaen lähes kaikki mahdollinen. Yritän olla ajattelematta asiaa enempää. Olen myös miettinyt liittyykö tuo pääkipu kuitenkin esim. refluksiin joka ei kyllä näkyvästi oireile. Vai liittyykö se tuohon painoon? Onko tytöllä jotain kilpirauhas vaivaa vai onko ruokavaliossa jotain?

Neuvolassa todetun ylipainon takia aloitettu ruoka remontti on mielestäni purrut. Koti vaaka näyttää reilun 500g pienempää lukemaa pikkuneidille kuin muutama viikko sitten. Olemme me herkutelleet ja olen lipsunut mm. aamupuurosta - mutta vain satunnaisesti.

Nyt ei auta kun elää kevättä eteenpäin ja odottaa tulevaa. Ihanaa kevään alkua lukijoilleni - jos teitä edes on...