Tammikuun 26. päivä pikkuneiti täytti 5-vuotta. Minun ihana "pieni" neiti joka rakastaa ratikoita ja vaihtaa roolia prinsessasta ratikkakuskiksi sekunnin murto-osassa <3

Kävimme tietysti asiaankuuluvasti neuvolassa 5-vuotis tarkastuksessa. Reippaana tyttönä pikkuneiti teki terveydenhoitajan kanssa tehtävät minun odotellessa odotushuoneessa. Vallan mainiosti oli tehtävistä suoriutunut ja sai paljon kehuja taidoistaan. Äidin mieltä jäi painamaan kuitenkin neidin mitat. Pitkähän tuo on kun mikä - pituus huitelee +2 käyrällä mutta valitettavati painokin huitelee jossain + käyrillä. Tähän asti asiaa on vain seurattu mutta nyt mennään sellaisissa lukemissa että jotain pitäisi tehdä. Kysymys vain kuuluu mitä?

Ensimmäisinä toimenpiteinä oli maidon vaihtaminen kevytmaidosta rasvattomaan. Kevytmaitoa on siis käytetty allergialääkärin suosituksesta mutta nyt on pakko vaihtaa ja vain toivoa että mitään ongelmia ei ilmene. Samaan aikaan aloitetaan elämäntapa muutos jossa syödään kasviksia, puuroa, marjoja ja hedelmiä. Helppoa tämä ei ole varsinkaan kun en halua neidin ymmärtävän että ongelma on hänen painonsa. Yritän tehdä ruokailusta mukavaa ja otan neidin mukaan ruoan laittoon sekä kauppaan valitsemaan hedelmiä. Koko perhettähän tämä koskettaa enkä yhtään sano etteikö meille muillekin tekisi hyvää syödä enemmän kasviksia ja hedelmiä.Vauva opettelee syömään kiinteitä ruokia ja tätä on hyvä käyttää verukkeena muutokselle.

3kk päästä menemme uudestaan otattamaan mitat. Kauhun sekaisin tuntein odotan tuota päivää. Mitä jos mitään ei olekaan tapahtunut? Jos paino vain nousee? Yritin miehelle puhua asiasta mutta sain lyhyen vastauksen "minkäs mie sille teen". Niin minkäs hän sille tekee, minähän meillä ruoat ostan ja laitan, minun syynihän tämä on muutenkin.

Olen neuvoton tämän tilanteen edessä. Koen olevani aika yksin enkä keneltäkään juuri saa mitään tukea. Minusta tuntuu pahalle tuon lapsen puolesta - en halua että hän kokee olevansa erilainen tai tulee kiusatuksi painonsa takia. Itse niin hyvin tiedän mitä se on kun olet erilainen tai et muuten vain sovi joukkoon. Itse olin ylipainoinen murrosiässä - ei sekään helppoa ollut.

Kaksi lasta jotka syövät samoja ruokia, samoja määriä - joista toinen on pieni ja laiha ja toinen pitkä ja pyöreä (en haluaisi käyttää tällaisia sanoja mutta ei muutakaan ole...). Ainut ero on se että esikoinen ei juo maitoa. Tytöt ovat kohta saman mittaisia ja muun kokonsa takia pikkuneiti käyttää saman kokoisia (välillä jopa isompia) vaatteita kuin esikoinen. Ehkä tuo kolmas on sitten se keskikäyrällä kasvava välimalli :D