Pikkuneidin pääkipuja on tutkittu kuukausia. Olemme tavanneet useita lääkäreitä, hoitajia ja juosseet tutkimuksissa. Tänään neurologi soitti kuulumisia.

Kerroin hänelle että kesäksi aloitettu antihistamiini poisti pääkivut ja kaksi viimeistä viikkoa on ollut kivuttomia. Lääkärin mielestä tässä on selvä syy yhteys kun magneettikuvissakin näkyi molemminpuolinen limakalvoturvotus - pääkipu on allergiaperäistä. Esitin hänelle epäilykseni siitä että aiheuttaja on lehmänmaito ja kysyin voisimmeko päästä allergologille. Terveyskeskus lääkäri osaa kuulemma hoitaa lasten allergiat ja minun tulee ottaa sinne yhteyttä.

Vai niin! Kiitos että tutkitte! Kiitos että sain (jälleen) todeta itse missä syy on. Kukaan ei heittänyt ilmoille edes ajatusta siitä että tuo limakalvoturvotus voisi olla pääkivun syy saati että se voisi olla allergista. Lapsen allergiahistoria kun kuitenkin oli kaikilla kokoajan tiedossa. Uuden allergiaohjelman tuntien pelkään niin kovin ettei meitä oteta julkiselle sektorille hoitoon. Oirehan ei ole hengenvaarallinen - maitoa ei varmaankaan heidän mielestään tarvitse välttää. Vakuutus tuli irtisanottua marraskuussa ja ykityiselle pitäisi mennä omakustanteisesti. Eihän tuokaan maailman loppu olisi. En vain jaksaisi taistella taas tästä asiasta julkisen sektorin kanssa.

Olemme menossa neuvolaan reilun viikon päästä ja aion ottaa tämän asian puheeksi siellä. Josko ihana neuvolalääkärimme osaisi meitä auttaa. Mie niin luulin, toivoi ja asennoiduin tähän niin että meidän osalta allergiat on takanapäin. Mutta näköjään turhaan.

Palakurkussa ja kyynelet silmissä tätä täällä kirjoitan. Pettymys on katkera ja ahdistaa rinnassa. Miksi? Väsymyksellä ja aikaisella herätyksellä (5.30) voi olla toki osuutta asiaan. Jonain muuna päivänä tämä olisi voinut olla helpompi ottaa vastaan. Onhan tämä tietysti myös positiivinen ja helpottava asia! Taustalla on VAIN allergia. Me voimme elää ilman maitoa tai käyttää maitoa antihistamiini suojassa jos se on helpompi ja sallittua. Ei meidän maailma tähän kaadu - me olemme selvinneet pahemmastakin!