Vietin viikonlopun tyttöjen, isäni, hänen vaimonsa ja velipuoleni kanssa mökillä. Viikonloppu oli kaikkea muuta kuin rentouttava, johtuen isäni perheen tavoista. No ei siitä sen enempää ;)

Mökki sijaitsee etelässä, siis oikeasti, lähellä Hankoa. Ihana paikka, saaressa meren rannalla. Olen lapsuudessani viettänyt siellä lähes kaikki kesät, mökkiä alettiin rakentaa kun olin 6-vuotias. Paikkana se on minulle tärkeä. Tonitin nimi on sinivuokko ja ihan syystäkin, sinivuokkoja riittää.Haasteitahan tuo reissu toi. Ensinnäkin paineita siitä miten lapseni käyttäytyy ja kuinka minun hermoni kestää. Paineita siitä miten jaksan ajaa 200km molempiin suuntiin yms. yms. No kohtalaisesti suoriuduttiin. Etelään kun tosiaan mennään niin tähän aikaan vuodesta siellä on jo siitepölymäärät suurempia kuin täällä meillä kotona. Ja senhän kyllä huomasi. Pikkuneiti oli äärimmäisen huonovointinen, nenä vuoti paksua vihreää räkää ja henki kulki aavistuksen huonosti. Ventolinea ei kuitenkaan tarvinut. Itse huomasin hengenahdistusta kun haravoin nurmikkoa ja esikoisesta tuli äärmmäisen väsynyt ja kiukkuinen.
Oli meillä mukavaakin! Pääsimme näkemään mahtavan aamun

sekä joutsenpariskunnan


Saimme syödä itse kalastettua tuoretta kalaa, oli ahvenia, kampelaa, siikaa ja kuoretta. Juotiin kahvit terassilla ja kauhisteltiin tapaninpäivänä olleen myrskyn tuhoja. Mökin päälle oli kaatunut puu jonka isäni sahasi palasiksi avustuksellani.

Nyt meillä on sitten taas pakka sekaisin molemmilla tytöillä. Onneksi olen varannut lääkäriajan molemmille heti keskiviikolle, näin ei voi kevät jatkua. Pikkuneiti on niin väsynyt että tänäänkin nukahti ihan muutamassa minuutissa, ei huutanut maitoa ei mitään. Posket on ruvella, peppu punainen ja raukka valittaa että alapäähän sattuu. Lisäksi tulee selvästi ylösnousuja pitkin päivää.
Esikoisella on polvitaipeet auki, valittaa että maha on kipeä ja maha on aavistuksen löysällä.
Mie kutian kauttaaltaan, eniten kyynärtaipeista, aivastelen ja silmiä kutittaa.

Tänään on sitten kiukuteltu kaikki täällä kotona, eikä saatu suunnitelluista töistä tehtyä kuin yksi - käytiin kaupassa.
Alkuillasta grillattiin herkkuja (maissia, valkosipulia, ravunpyrstöjä ja pihvejä) ja huomenna tehdään munkkeja!
Viime vappuna tein pikkuneidille munkkeja joissa oli kauramaitoa ja kaurajauhoa. Maistui rasvassa paisteuille sämpylöille :D Nyt ajattelin jättää tuon kauran pois ja laittaa vain soija- ja riisijauhoja. Esikoinen halusi simaa ja sitäkin tarttui pullollinen mukaan.
Hyvää ja hauskaa vappua kaikille!

Yritän taas vähän aktivoitua tulevalla viikolla ja kirjoitella kuulumisia enemmänkin. :) Näin keväällä vain tekemistä kertyy kun on iso puutarha ja talo hoidettavana.