Kesäkuu vaihtui heinäkuuksi ja isännällä alkoi loma. Mie olin vielä viikon töissä mutta nautin kyllä siitäkin ettei miun tarvinut aamulla huolehtia kuin itseni töihin eikä iltapäivällä ollut kiire päiväkodille.

Tytöt vietti laatuaikaa isänsä kanssa ja kävivät mm. Linnanmäellä. Olipa heillä vain ollut hauskaa ja jännittäviä juttuja riitti koko reissun ajaksi.

Lomani alkaessa meidän oli tarkoitus olla viikonloppu kotona ja miehen ystävän piti tulla meille pohjoisesta. Toisin kuitenkin kävi kun ystävä ei terveydellisistä syistä päässytkään tulemaan. Pakkasimme siis auton ja lähdimme matkaan heti lauantai aamuna.

Matka suuntasi Oulaisiin veteraanikonepäiville ja sieltä kohti pohjoista ja torniojokilaaksoa. Matka sujui suuremmitta ongelmitta ja vaikka etukäteen jännitin miten pienen neidin pissimisten kanssa käy, ei tarvinut kun kerran pysähtyä tienposkeen pissalle. Muuten kaikki selvisivät niillä pysähdyksillä joita tehtiin.

Mie aloitin lomalla uuden harrastuksen ja aloin käymään lenkillä. Kyllähän sitä on nyt sitten kahdessa viikossa juostu jo lähes 30km ja kun sain vielä uudet kengät on meno paljon mukavampaa. Täällä kotosalla en ole vielä päässyt lenkille kun joka ilta tulee vettä :/

Reissun päätteeksi ajelimme isäni mökille Kuusamoon, jossa kävimme katsomassa karhuja ja muita petoeläimiä. Yön nukuttuamme jatkoimme matkaa itärajan tuntumassa kohti etelää. Puhkaharjun liepeillä majailimme äitini mökillä yhden yön kunnes alkuillasta ajelimme kotiin.

Kahden viikon reissu päättyi siis perjantaina illalla. Mukavahan kotiin oli tulla - en vain odottanut että anoppi olisi täällä vielä ollut. Hän oli talovahtina ja päätti olla sitten vielä lauantainkin meidän seurassamme. Eihän sitä hänelle voinut sanoa mutta olisi kyllä voinut lähteä silloin perjantaina tai ainakin lauantaina aamulla. No niin tai näin nyt on rauha maassa :D

Esikoiselle käytiin tänään valkkaamassa uudet silmälasit jotka saadaan sitten noin viikon päästä. Hiukkasen kranttuhan tuo on noiden suhteen mutta onneksi löysimme lasit jotka häntä miellyttävät. Olen päättänyt että hän saa valita itse mieleiset lasit, enhän miekään anna kenenkään valita miun laseja. Pinkithän ne nyt sitten on mutta olkoon, ei ne pahalle neidin nenällä näyttänyt :)

Allergia asioissa on jälleen miun oloni kamalin. Pujo pirulainen kukkii ja miulla on silmät turvoksissa. Alkoi heti kun tänne pääsimme. Ei ollut vielä pohjoisessa tällaista vaivaa :/ Tytöille annoin hiukkasen turkkilaista jugurttia eilen ja kappas vain esikoinen pissi sänkyyn, vaikka kävi yöllä vessassa ja pikkuneiti lirutteli lattialle tänään.

Nyt olisi sitten edessä urakka ja pitäisi hinnotella kaikki kirpparille menevät vaatteet. Niitä onkin päässyt kertymään jonnin verran ja torstaina olisi tarkoitus viedä tavarat myyntiin. Ah kun pääsisi noistakin eroon. Olen nyt päättänyt että lähes kaikki vaatteet saa mennä kiertoon jota pieneksi jää. En ala säilömään mahdollista tulevaa vauvaa varten.

Mielen vetää matalaksi kun on kestänyt jo yli 1,5 vuotta eikä edes kiinnittymis yritystä ole ollut. Kuulin sittenpä tuolta entiseltä työkaveriltani (josta kerron aiemmassa jutussa ja jonka kanssa olemme aina olleet yhdessä raskaana), että häneltäkin on nyt toinen munatorvi poistettu kohdun ulkoisenraskauden vuoksi. Toivon että hekin vielä vauvan saavat ja tietysti toivon että me vauva saadaan.

Näiden ajatusten saattelemana jään jatkamaan viimeistä lomaviikkoani. Odottelen kierron loppimista ja toivon taas parasta - vaikka tiedänkin tippuvani pilvilinnoista kovaa ja korkealta...